Kettészakadt az ország: van ahol ítéletidő van és mandarinméretű jég potyog az égből

MTI   
  Megosztom
Kettészakadt az ország: van ahol ítéletidő van és mandarinméretű jég potyog az égből

A hazánkat elérő hidegfront miatt heves zivatarokra is számítani kell, viharos széllökések, jégeső és felhőszakadás is jöhet a zivatarokkal. Sok megyében első- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Megjegyezték, hogy kis eséllyel az esti órákban akár magasabb fokú, azaz piros riasztás is érvénybe léphet.

Az Időkép friss beszámolója szerint ma délután méretes jég esett Rákoshegyen és Veresegyház is, mandarin méretű jéggel ment át a hidegfront például Dunakeszin.

Ez várható az ország területén szombat éjfélig

Péntek estig a Dunántúl nyugati felében sok napsütés várható, ugyanakkor az északkeleti megyékben is már erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Estétől elsősorban az Alföldön hevesebb zivatartevékenység valószínű, a zivatarokat arrafelé viharos szél és jégeső nagyobb eséllyel kísérheti. A zivatarok rendszerbe szerveződhetnek, amelyek majd északkelet felé haladnak. Szombaton a Dunántúl nagy részén napos, száraz idő valószínű, a Duna-Tisza közén délelőtt, a Tiszántúlon még délután is elszórtan záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. Az északnyugatira forduló szél pénteken az ország nagy részén, szerdán inkább már csak a Dunántúlon élénkül meg, néhol lehetnek erős lökések is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

jégeső

jégkár