Kiadták a figyelmeztetést: őrületes hőség vár ránk a nyár utolsó hétvégéjén, ez durva lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: őrületes hőség vár ránk a nyár utolsó hétvégéjén, ez durva lesz

Narancs színbe borult az ország, ugyanis a legmagasabb fokú hőségriasztás lépett életbe. Harmadfokúra emelte és hétfőig meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos. De hozzuk a részleteket is!

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken eleinte sok felhő lesz felettünk, de hamar felszakadozik a felhőzet. Egy-egy zápor, zivatar késő délután, este sodródhat be északnyugatra, de az ország túlnyomó részén napközben száraz időre készülhetünk. A délies szél a Dunántúlon és északon megélénkülhet. Délután 31-36 fokig melegszik a levegő.

Szombaton ismét napos, száraz időre számíthatunk. Délután északon, északnyugaton lesz több fátyol-, gomolyfelhő az égen, de csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő. Több helyen megélénkül a délies, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél. Hajnalban 16-23, délután 31-38 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, felhők alig lesznek az égen. Legfeljebb egy-egy gyenge zápor, zivatar alakulhat ki északon, északnyugaton. A délies szél többfelé élénk, néhol erős lesz. Délután 32-38 fok közötti forróság várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

A napos időt gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg, de komolyabb zivatarok az esti órákban érhetik el a Nyugat-Dunántúlt. A szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 30-37 fok között valószínű. Kedden már több záporra, zivatarra van kilátás. A Dunántúlra megérkezhet a lehűlés, de még sok helyen marad meg a hőség. A maximumok 27-37 fok között alakulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés

hőség

kánikula