Orbán Viktor figyelmeztetett: ez vár arra, aki elutasítja a vakcinát

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor figyelmeztetett: ez vár arra, aki elutasítja a vakcinát

A miniszterelnök azt mondta: aki regisztrált, de nem jó neki az a vakcina, amivel oltanák, visszautasíthatja azt, de ezt nem javasolja. Azt is hozzátette: mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádión arról beszélt péntek reggel, hogy a magyar egészségügy kivételesen erős, sikeresen vizsgázott a járvány alatt - írja a Pénzcentrum.

"Kiválóak az ápolóink, világszínvonalúak az orvosaink és a kórházaink is jók" - mondta a miniszterelnök, és hozzátette: "A magyar egészségügy bírni fogja". Arról is beszélt, hogy napi 20 ezer ember ellátására van kapacitás a kórházakban, jelenleg 4 ezren vannak.

Elmondása szerint

Viszont figyelmeztetett: ha valaki elutasítja a vakcinát, elérheti a harmadik hullám, amíg egy másikra vár. Ezért javasolja, hogy ne utasítsák vissza a felajánlott oltást.

El fogunk jutni április elejére oda, hogy 2 582 000 embert beoltunk. Húsvétkor közel leszünk ahhoz, hogy akik máig regisztráltak, azokat be is tudjuk oltani

- magyarázta. 391 821 egyszer beoltott van jelenleg, számuk hamarosan 441 ezerre fog nőni. Ezután jósol nagy ugrást: hirtelen beoltanak egy hét, 8-10 nap alatt 650 ezer embert, akkor március elején 1 225 000 járunk. "Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat" - vélte Orbán Viktor.

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk - mondta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, mikor olthatnak a kínai vakcinával.

Müller Cecília okos asszony, sejtelmesen azt mondta, jól haladok

- árulta el Orbán Viktor, viszont nem akart olyan kérdésekben nyilatkozni, amelyhez nem ért. Az országos nem mondott konkrét időpontot, de optimistán nyilatkozott az ügyben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor

védőoltás

oltás

vakcina