Itt a bejelentés: több száz millió forintból épül új bölcsöde ebben a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: több száz millió forintból épül új bölcsöde ebben a vidéki városban

Elkezdődött a Szombathelyi Egyházmegye új, 4 csoportszobás, 48 kisgyermek ellátására alkalmas bölcsődéjének építése a városban. A beruházás több mint 700 millió forintos uniós támogatásból valósul meg.

A beruházás során 2025 június 30-ig épül fel az az 560 négyzetméter alapterületű, egyszintes, a gyermekek fejlesztéséhez minden eszközzel felszerelt, korszerű és energiahatékony épület.

A Szombathelyi Egyházmegye óvodát, általános iskolát, gimnáziumot, technikumot, kollégiumot, hittudományi főiskolát működtet Szombathelyen, az új bölcsődével pedig így teljessé válik gyermeknevelési és oktatási célokat szolgáló intézményhálózatuk.

Természetesen az a legjobb, ha az édesanya az első években otthon tud maradni a gyermekkel, de lehetnek olyan élethelyzetek, amikor a családoknak segítségre van szükségük, egy megfelelő bölcsőde pedig segíthet abban is, hogy a fiatal párok a gyermekvállalás mellett döntsenek

- mondta Székely János, megyéspüspök szerdai sajtótájékoztatóján.

Nemény András, a város polgármestere azt mondta: örül az új egyházmegyei bölcsődének, hiszen az 48 szombathelyi családnak nyújt majd segítséget, egy ilyen építkezés pedig szavai szerint "a jövőnek szól".

A városban szintén uniós forrásból, jelenleg egy újabb önkormányzati fenntartású bölcsőde is épül, de örömteli az egyházmegyei bölcsőde építése, hiszen bölcsődei férőhelyek tekintetében Szombathelyen így is "várólista" van

- tette hozzá

Szombathelyen jelenleg nyolc bölcsőde működik, 600 gyermek jár bölcsődébe, 174 bölcsődei dolgozó gondoskodik róluk.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

bölcsöde

szombathely

beruházás