Kiakadtak a helyiek: lezárják a népszerű balatonparti szakaszt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: lezárják a népszerű balatonparti szakaszt

Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Vége lesz a közös használatnak idén, a tábor tulajdonosa, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány ugyanis a 24.hu-val közölte, hogy a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.

A lap kereste az önkormányzatot, de válaszuk szerint nem tudnak a partszakasz lezárásáról.

A terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról

– állította Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester.

A terület a tulajdoni lap szerint jelenleg valóban az önkormányzaté, de a fideszes vezetésű város elcseréli a vízparti területet az állammal. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány.

A Magyar Közlöny 2023. december 20-i számában jelent meg az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosítása, melyben egyértelműbben fogalmaznak:

„Az állam tulajdonában levő Fonyód belterület 10232/4 helyrajzi számú, kivett közpark megnevezésű ingatlant (…) a jövő nemzedékének védelme érdekében, gyermek- és ifjúsági programokban való részvétellel, gyermek- és ifjúsági táborok szervezésével összefüggő feladatok, valamint az ezekhez kapcsolódó szervezési, lebonyolítási, oktatási és képzésszervezési teendők ellátásának elősegítése érdekében ingyenesen az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonába kell adni”.

Az önkormányzat a területért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. Az egyik nagy értékű, vízparti területnek tűnik, de hogy mit kezd ezekkel az önkormányzat, azt egyelőre nem tudni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

erzsébet tábor

fonyód

vízpart