Hihetetlen programkavalkáddal várnak: "a béke ideje" mottót viseli a fesztivál

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen programkavalkáddal várnak: a béke ideje mottót viseli a fesztivál

Tizenegyedik alkalommal érkezik Tusnádfürdőre a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) színházi sátra: a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) programját július 18. és 22. között színházi előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal és sakkversennyel gazdagítják - tudatta a társaság vasárnap az MTI-vel.


 


 

Az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programja "A béke ideje" mottót viseli. A hagyományoknak megfelelően az eseménynek ebben az évben is az erdélyi Tusnádfürdő ad otthont július 18. és 23. között - olvasható a közleményben.

Mint írják, a Magyar Teátrum Színházi Sátra idén már tizenegyedik esztendeje várja az előadóművészetek iránt érdeklődőket Tusnádfürdőn több színes, izgalmas programmal a színház-, zene- és cirkuszművészet jeles képviselőinek közreműködésével. A sátor házigazdái Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatója és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A kulturális sátor állandó, minden évben nagyon várt színfoltja lett a tábornak. A különböző előadóművészeti ágak jelenlétének létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden évben az összes előadásunk teltházas

- idézi a közlemény Fekete Pétert.

A rendezvényre már a kezdetektől olyan programelemekkel készültek, amelyek minden korosztályt megszólítanak. A délelőtt idén is a gyermekeké: a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház két előadása és a Színházikó Társulat "Süvít az északi szél" című bábelőadása is megtekinthető lesz a fesztiválon - olvasható az összegzésben.

A tájékoztatás szerint a szakmai beszélgetések a magyarországi színházak helyzetét vizsgálják meg, arra keresve a választ, hogy melyek a magyar színházi élet legégetőbb problémái. A programban Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója; Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatója; Pataki András Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke és Barabás Botond a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója lesznek beszélgetőpartnerek.

A Szabadság, szerelem - Petőfi 200 címmel megvalósuló zenével és prózával fűszerezett beszélgetés témája a Kertész Imre Intézet Petőfi Zenei Díjas előadása lesz. A program során a beszélgetőtársak Ugron Zsolna, Káel Csaba és Berecz István lesznek - írják.

Esténként nívós színházi, táncos, cirkuszi produkciókkal várják az érdeklődőket: szerdán este a Duna Művészegyüttes Magyar táncképek előadását láthatják, csütörtök este a Soproni Petőfi Színház, az Esztergomi Várszínház, a Szolnoki Szigligeti Színház és a Forrás Színház koprodukciója a Silentio Transeo pódiumest részeként betekintést lehet nyerni a XX. század elhallgatott irodalmába - olvasható a közleményben.

Pénteken a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszkarnevál című műsorát mutatják be, a záró estén, szombaton pedig az Esztergomi Várszínház "Végy karjaidra idő." címmel Sinka István műveiből egy zenés, verses válogatást hoz el a fesztiválra - áll az összegzésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tusnádfürdő

tusványos

magyar teátrumi társaság

mtt

bálványosi nyári szabadegyetem