Valami készül Villányban: ezt tervezik a Templom-hegyi kilátóval

HelloVidék   
  Megosztom
Valami készül Villányban: ezt tervezik a Templom-hegyi kilátóval

Örülhetnek a villányiak és az oda látogató turisták, hamarosan ugyanis megszépült állapotában mászhatják meg a Templom-hegyi kilátót.

A húsvét utáni időszakban a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával megújul a kilátó. A DDNPI az alapanyagokat finanszírozta, melynek köszönhetően megkezdődhet a felújítás. A főbb munkálatokat, a festést, zsindelyjavítást a városgazdálkodás kollégái végzik majd, továbbá az odavezető utat is javítani fogják - írja a Bama.hu.

A kilátó a Templom-hegyen áll az Ammonitesz tanösvény mellett, amelyet még a hegy régi kőbányájában alakítottak ki. Fából készült, két járószintes építmény, ahonnan nemcsak a kőbánya, de egész Villány is belátható. Messze a távolban pedig a Villányi-hegység lankáiban gyönyörködhetnek a túrázók.

Maga a kilátó a kőbánya keleti oldalán felkapaszkodva érhető el, ahova viszonylag meredek út vezet, de ha valaki a pincesor felől, a dr. Dombay János utca irányából közelíti meg, akkor sokkal könnyebb dolga lesz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

villány

kilátó

utazás