Valami készül Villányban: ezt tervezik a Templom-hegyi kilátóval

HelloVidék   
  Megosztom
Valami készül Villányban: ezt tervezik a Templom-hegyi kilátóval

Örülhetnek a villányiak és az oda látogató turisták, hamarosan ugyanis megszépült állapotában mászhatják meg a Templom-hegyi kilátót.

A húsvét utáni időszakban a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával megújul a kilátó. A DDNPI az alapanyagokat finanszírozta, melynek köszönhetően megkezdődhet a felújítás. A főbb munkálatokat, a festést, zsindelyjavítást a városgazdálkodás kollégái végzik majd, továbbá az odavezető utat is javítani fogják - írja a Bama.hu.

A kilátó a Templom-hegyen áll az Ammonitesz tanösvény mellett, amelyet még a hegy régi kőbányájában alakítottak ki. Fából készült, két járószintes építmény, ahonnan nemcsak a kőbánya, de egész Villány is belátható. Messze a távolban pedig a Villányi-hegység lankáiban gyönyörködhetnek a túrázók.

Maga a kilátó a kőbánya keleti oldalán felkapaszkodva érhető el, ahova viszonylag meredek út vezet, de ha valaki a pincesor felől, a dr. Dombay János utca irányából közelíti meg, akkor sokkal könnyebb dolga lesz.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

villány

kilátó

utazás