![Különös dolog zajlik a hazai sörpiacon: ezeket a söröket keresik leginkább a magyarok Különös dolog zajlik a hazai sörpiacon: ezeket a söröket keresik leginkább a magyarok](https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2024/07/1721824431-Bu3b72jgm_md.jpg)
Különös dolog zajlik a hazai sörpiacon: ezeket a söröket keresik leginkább a magyarok
A magyar sörpiac az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül.
A magyar sörpiac az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül.
Az elszálló infláció miatt a fogyasztáscsökkenéssel is szembe kellett néznie a hazai söriparnak. Mindezek miatt az ágazat máig nem tudott visszatalálni a járvány előtti idők számaihoz.
Aranyérmes lett a székesfehérvári hübris sörfőzde lágere a világ egyik legnagyobb sörversenyén.
Tavaly 10 százalékkal esett vissza a hazai sörfogyasztás az import jelentős csökkenése és a hazai termékek arányának bővülése mellett. Mégis hogyan történhetett ez?
Ezért lelkesednek a sörrajongók: a jubileumot ünneplő sörfőzde az elmúlt tíz év legizgalmasabb karácsonyi ízeit vonultatja fel megalkotva így a kincset érő karácsonyi ajándékot.
Manapság nagy divatja van a különböző házi készítésű italoknak, ételeknek, tárgyaknak. Ez alól a sör sem kivétel ugyanis a handmade söröknek igencsak nagy kultúrája van külföldön, de itthon is egyre többen foglalkoznak házi sörfőzéssel.
Egy új tanulmány szerint jelentősen befolyásolhatja a sörök ízét, és minőségét is a globális felmelegedés. A legújabb kutatások szerint az italok keserű ízéért felelős európai komlók helyzete egyre romlik.
Magyar biosör-termékcsaládot fejlesztett ki alternatív gabonafélékből hatéves kutatómunkval a Körös-Maros Biofarm Kft. vezette Elixbeer Konzorcium csaknem 400 millió forint uniós támogatás felhasználásával.
A projekthez a vállalat csaknem 400 millió forintos támogatást kap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult.
Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet névadója városában, Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden lehet először megkóstolni.
A HelloVidéknek Magyar Zoltán, az UGAR Brewery ügyvezetője és Szilágyi Tamás, a Mad Scientist alapító/vezérigazgatója mesélt a hazai sörfőzdék helyzetéről.
Ma rajtolt el az az országos online szavazás, ahol a sörrajongók eldönthetik, hogy milyen, teljesen egyedi és újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre.
A gyenge forint, az infláció, az alapanyagok drágulása együttesen rendkívül nehéz helyzetben hozta a hazai kis sörfőzdéket, így jövőre sem kerülhető el az áremelés.
A Daily Mail brit bulvárlap a Numbeo online adatbázisa segítségével kutatta fel, melyik európai városokban lehet a legolcsóbban megvenni egy korsó sört.
A 2010-es évek kifejezetten a magyar söripar forradalmi évtizede volt azonban a 2020-as évek beköszöntével gyülekezni kezdtek a felhők a kisipari sörfőzdék felett.
Magyar biosör-termékcsaládot fejlesztett ki alternatív gabonafélékből hatéves kutatómunkval a Körös-Maros Biofarm Kft. vezette Elixbeer Konzorcium csaknem 400 millió forint uniós támogatás felhasználásával.
50 éve, azaz 1973. április 5-én gördült le az első üveg Borsodi Világos, az akkor átadott új, bőcsi sörgyár gyártószalagjáról. Az első palackot azóta sokmillió hektoliter követte.
A Pénzcentrum, most a legújabb és legfrissebb adatok alapján mutatta meg, mi történt valójában a hazai sörök áraival 2022-ben, és mekkora egyszeri, de gigászi emelésre ébredtek a fogyasztók az újévben.
Az elmúlt év ennek az ágazatnak se hozott könnyebbséget. A Covid után a brutális alapanyagár emelkedés, és a rezsiárak elszállása sem kímélte a főzdéket.