Hogy készül az igazi brokkoli krémleves? Brokkoli krémleves recept tejszínnel, brokkoli krémleves tejszín nélkül

HelloVidék   
  Megosztom
Hogy készül az igazi brokkoli krémleves? Brokkoli krémleves recept tejszínnel, brokkoli krémleves tejszín nélkül

Ha diétázol, a brokkoli krémleves tejszín nélkül, alaplével is elkészíthető, de nálunk megtalálható az eredeti brokkoli krémleves recept tejszínnel, csodás levesbetétekkel is.

A krémlevesek esetében mindig nagy dilemma, hogy használjunk-e hozzájuk tejszínt, ugyanis egyrészt a tejszínnek elég magas a kalóriatartalma, másrészt ellenállhatatlanul krémessé teszi levesünket. Hogyan készüljön az igazi brokkoli krémleves? Milyen alaplevet használjunk hozzá? Helyettesíthetjük a tejszínt vegán alternatívákkal? Minden kérdésedre válaszolunk!

Brokkoli krémleves: 3 típus 3 különböző ízlésre

Ha diétád alatt egy ínycsiklandó krémlevesre vágysz, válaszd a brokkolit! Ebben az esetben hagyd a tejszínt, a brokkolikrémleves készüljön húsleves vagy zöldségleves alaplével. Eláruljuk: a zöldségleves alaplében szinte nincs is kalória, de ha egy kicsit zamatosabb, tartalmasabb levesre vágysz, akkor a csirke húsleves alaplé illik hozzád. Sokak szerint a brokkoli krémleves recept tejszínnel az igazi, de nem mindegy, hogy milyen tejszínnel! A vegánoknak sem kell kiiktatniuk a tejszínes krémleveseket az életükből; nyugodtan helyettesíthetik azt kókusztejszínnel is. A brokkoli kremleves levesbetét nélkül nem az igazi: ezzel az apró praktikával teljesen megbolondíthatod ízvilágát!

Alap brokkoli krémleves recept tejszínnel

Mire lesz szükséged?

  • 1 fej brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 150 ml tejszín
  • 20 g vaj
  • 1 l alaplé (zöldség vagy húsleves)
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

A felaprított hagymát és a tört fokhagymát dinszteljük meg a vajon, majd adjuk hozzá a krumplit és a brokkolit. Fűszerezzük és öntsük fel az alaplével. Főzzük puhára őket, majd öntsük hozzá a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk simára. A brokkoli krémleves tálalásához használjunk olyan levesbetétekkel, mint a resztelt parmezán sajt, a pirított tökmag, a kruton, vagy a bacon chips.

Brokkoli krémleves tejszín nélkül

Használjuk az eredeti receptet, mindössze annyit kell tennünk, hogy elhagyjuk belőle a tejszínt és egy krumpli helyett kettőt főzünk bele!

Vegán, tejszínes brokkoli krémleves recept

A brokkoli krémleves recept ebben az esetben sem változik számottevően: a mennyiségeket megtartva helyettesítsük a vajat kókuszzsírral, a tejszínt kókusztejszínnel, alapléként pedig zöldségleves levét használjuk. Ugyanolyan kinézetű, állagú brokkoli krémleves lesz az eredmény és az ízében sem fogunk csalódni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gasztro

gasztronómia

recept

brokkoli

brokkoli krémleves

leves

recept

receptek

krémleves