Hogyan készül a frankfurti leves? Frankfurti leves gazdagon, frankfurti leves recept

HelloVidék   
  Megosztom
Hogyan készül a frankfurti leves? Frankfurti leves gazdagon, frankfurti leves recept

Íme a frankfurti leves recept: mutatjuk, hogyan készül a frankfurti leves, az ínycsiklandó frankfurti leves mellé mi illik, és hogy a gazdag frankfurti leves hány kalória?

A frankfurti leves egy igazán egyszerű és finom étel, főleg, ha szeretjük a virslit és a kelkáposztát. A frankfurti leves receptje habarással készül: ez egy olyan sűrítési technika, amitől az étel nem csak tápanyagban gazdagabb lesz, hanem sokkal finomabb is. Cikkünkből kiderül, hogyan készül a frankfurti leves, milyen hozzávalókat használjunk, és hogy a frankfurti leves mellé mi illik?

Hozzávalók

  • 1 ek vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk köménymag
  • 4 db krumpli
  • 1 (közepes) fej kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 pohár telföl
  • 1 ek liszt
  • 2 l víz

Frankfurti leves recept

  1. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinsztelni kezdjük a vajon, majd egy percen belül hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
  2. Fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, köménnyel és majoránnával, majd egy perc kevergetés után felöntjük vízzel.
  3. 10 perc főzés után hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. 30 percig (vagy amíg a hozzávalók a kívánt állagúra puhultak) főzzük, majd beletesszük a felkarikázott virslit és további 5 percen keresztül főzzük.
  4. Habarást készítünk: A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd lassanként hozzáadagoljuk a leves levét. A habarás határozza meg, hogy milyen a frankfurti leves: készíthetjük bármilyen sűrűre, de számoljunk azzal is, hogy a krumplinak eleve sűrítő hatása van.
  5. A habarást visszaöntjük a leveshez, 2 percig főzzük, majd tálalhatjuk.

Mi illik a frankfurti leves mellé?

A frankfurti leves recept egy igen gazdag, laktató ételt eredményez, önmagában, főételként is fogyasztható. Ha választhatunk, hogy mit készítsünk mellé, akkor ne nehéz ételt főzzünk, maradjunk inkább egy könnyebb édességnél, mint például az aranygaluska vagy a túrógombóc.

A frankfurti leves hány kalória?

A frankfurtileves gazdagon nem egy magas kalóriatartalmú étel, de elkészíthetjük még kevesebb kalóriával is, ha a habaráshoz kevesebb lisztet és tejfölt használunk. Egy tál frankfurti leves a fenti recept szerint körülbelül 300 kcal-t tartalmaz, ami nem sok, ha belegondolunk, hogy 1-2 tál levessel megvan a napi főétkezésünk

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

frankfurti leves

frankfurti leves recept

gasztro

leves

főzés

recept

receptek