Íme a legjobb töltött csirke és töltött csirkecomb receptek: próbáld ki Te is!

HelloVidék   
  Megosztom
Íme a legjobb töltött csirke és töltött csirkecomb receptek: próbáld ki Te is!

A töltött csirke recept nagyon egyszerű: a májjal töltött csirkecomb és a finom töltött csirke töltelék recept garantált sikert arat! A legjobb töltött csirke comb sütőben sül!

A gőzölgő töltött csirkecomb és az egyben sült töltött csirke illatát felidézve a legtöbbünknek máris korogni kezd a gyomra: ez az a hagyományos illat, ami a nagymama konyháját is körbe lengi és a friss házikoszt ígéretével kecsegtetve összegyűjti a rokonokat. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készül az igazi töltött csirke és a híres májas raguval, májjal töltött csirkecomb, másnéven gödöllői töltött csirkecomb!

A gödöllői töltött csirkecomb (töltött csirkecomb májjal) hozzávalói:

  • 10 db egész csirkecomb
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 1 mk kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint

A töltött csirke hozzávalói:

  • a csirkecombnál felsorolt töltelék hozzávalók
  • 1 db egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 db citrom

A töltött csirke töltelék elkészítése

  1. A gödöllői töltött csirkecomb elkészítését a májas raguval kezdjük: a szalonnát megpirítjuk majd kivesszük zsírjából.
  2. A kisült szalonnazsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát és a májat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Hozzákeverjük a szalonnát is.
  3. A kész gödöllői töltött csirkecomb ragut hagyjuk kihűlni.
  4. Az elhűlt raguhoz adjuk a tojást, a finomra aprított petrezselymet és a beáztatott, szétmorzsolt zsemlét.
  5. Kézzel elegyengetjük a töltött csirke töltelék masszát: ha túl lágynak találjuk, egy kevés zsemlemorzsával sűríthetjük.

A töltött csirke comb recept elkészítése:

Olajozzuk ki finoman a tepsit, melegítsük elő azt 180°-ra.

  1. A csirkecombokat fűszerezzük kevés sóval, borssal, ízlés szerint piros paprikával is bedörzsölhetjük.
  2. A csirkecombok bőre alá ujjunkkal benyúlva formázzunk óvatosan zsebeket (vigyázzunk, ne szakítsuk ki!), majd kézzel vagy kanállal nyomkodjuk a bőr alá a töltekéket.
  3. A tepsit lefóliázva 60 percig sütjük a töltött csirkecombokat, majd a fóliát eltávolítva további 30-40 perc alatt ropogósra sütjük a bőrüket. Sütés közben néha megkenhetjük vajjal vagy meglocsolhatjuk őket saját zsírjukkal.

A töltött csirke recept elkészítése:

  1. A megtisztított csirkét helyezzük mellével fölfelé fordítva a kiolajozott tepsibe, ízesítsük kevés sóval, borssal.
  2. A tölteléket pakoljuk bőségesen a csirke belsejébe, a maradékot a combok közé. A csirke mellét dörzsöljük be bőségesen vajjal. A tetejére tehetünk néhány citromkarikát, friss rozmaringot.
  3. Fóliázzuk le a töltött csirke egészét alaposan, majd 160°-on süssük 90 percig. A fólia eltávolítása után pirítsuk a bőrét még 30 percig, 200°-on, de vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk!

A töltött csirke és a töltött csirkecomb egyarát tökéletes vendégváró fogás családi összejövetelre és akár hidegen is tálalhatjuk. Köretnek tört burgonyát javaslunk, desszertnek pedig bármilyen magyaros édesség megfelel.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

töltött csirke recept

töltött csirkecomb

töltelék

csirke

recept

receptek

gasztro

főzés