Országszerte kezdődnek építkezések, felújítások: milliók mennek óvodafejlesztésre

MTI   
  Megosztom
Országszerte kezdődnek építkezések, felújítások: milliók mennek óvodafejlesztésre

Országszerte csaknem hetven településen épülnek, bővülnek és újulnak meg református óvodák - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Dombóváron. Soltész Miklós a Margaréta Református Óvoda új épületének átadásán elmondta: a református óvodákban több mint 3200 új férőhelyet alakítanak ki.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, a közösségépítés fontos alappillérei az egyházak, ezért is támogatják azt, hogy minél több egyházi intézmény legyen.

Veres Sándor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka ismertette: az új, 335 négyzetméter nettó alapterületű óvodai épület a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjának keretében, 310 millió forintos beruházással készült el. Az épületben két csoportszobát, tálaló konyhát, szociális helyiségeket alakítottak ki, amelyeket hőszivattyúval, padlófűtéssel, energiatakarékos elektromos berendezésekkel láttak el.

Schott Ágnes, az intézmény vezetője elmondta, az óvoda saját költségvetéséből 25 millió forintot fordított az intézmény felújítására, amely megkétszerezte alapterületét. A 2003 óta működő református óvodában szeptembertől öt csoportban 125 gyermeket nevelnek majd.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvoda

óvoda bővítés

óvoda építés

óvodafejlesztés