Elszabadultak az indulatok: megkapta a vidéki gigagyár az újabb engedélyt

HelloVidék   
  Megosztom
Elszabadultak az indulatok: megkapta a  vidéki gigagyár az újabb engedélyt

Hiába tiltakoztak a helyiek, a Pest megyei katasztrófavédelem megadta az engedélyt arra, hogy a gödi Samsung-gyár újabb "veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítményekkel" bővüljön – írja a Mérce.

Döntést hozott a Pest vármegyei katasztrófavédelem a gödi Samsung-gyár újabb hatósági engedélykérése ügyében. A 2017 óta folyamatosan növekvő, mostanra gigászi méreteket öltő akkumulátorgyár ezúttal újabb „veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítményekkel” bővült, amelyek használatba vételéhez katasztrófavédelmi engedélyre van szükség. Ezt a lakosság tiltakozása ellenére ki is adta a hatóság.

- írta a Mérce.

Az újabb engedélyezési kör előtt múlt héten tartottak közmeghallgatást, ahol feszült volt a hangulat. A hallgatóság többek között az akkugyár zajterhelése, a talajvíz szennyezettsége, a település élhetősége, és az ilyen gyárakkal kapcsolatos általános aggodalmait zúdította a hatóságok és a gyár képviselőire.

A közmeghallgatáson a Göd-ÉRT Egyesület elnöke, Bodnár Zsuzsa azt kérte, a gyár korábbi mulasztásai miatt ne adjanak ki újabb engedélyt, sőt, tiltsák meg a működését. Ennek nem tett eleget a hatóság - írta a Mérce.

A katasztrófavédelem a vasárnapi határozatában a többi között azt írta, sokféle szankcióval sújthatják a gyárat, amennyiben nem tartja be a jogszabályokat. Ha cég nem teljesíti a kötelezettségeit, és „a biztonságos üzemeltetés feltételeiben súlyos hiányosság jelentkezik”, vissza is vonhatják az engedélyt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

veszélyes anyag

göd