Kiakadtak Bátonyterenyén: megduplázná kapacitását a szennyező koreai aksigyár

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak Bátonyterenyén: megduplázná kapacitását a szennyező koreai aksigyár

Lakossági fórumon tiltakoztak a bátonyterenyei akkufeldolgozó miatt a helyi lakosok, ugyanis kiderült, hogy a cég az eddig bejelentett kapacitásának dupláját, közel 85 ezer tonna selejtes vagy hibás akkumulátort dolgozna itt fel, amihez már újabb területeket vásárolt fel.


 

Zsúfolásig telt csütörtökön a Nógrád megyei Bátonyterenye kétszáz fős művelődési háza, ahol a Népszava beszámolója szerint a helyi lakosok azért gyűltek össze, hogy tiszta levegőt és egészséges környezetet követeljenek maguknak a város melletti koreai akkumulátor-feldolgozó gyártól. A bátonyterenyei üzem nemrégiben azért került be a hírekbe, mert június elején tűz ütött ki a létesítményben, az emiatt ellenőrzésre érkező kormányhivatalnokok pedig rosszul lettek, a torkuk kapart, bőrkiütések jelentek meg rajtuk. Az ellenőrök megállapították:

A kisváros szélén 2021 óta működik a koreai SungEel Hightech Hungary Kft. üzeme, amit az elmúlt két évben tizenkétszer büntettek meg különféle visszásságok miatt. A fórumon elhangzott: a beruházó gond nélkül fizeti a büntetéseket, majd működteti tovább a jogi követelményekre fittyet hányva az egészet, hiszen míg Magyarországon nem, de otthon, Dél-Koreában már személyes vagyonával felelt volna mindezért.

Mint kiderült, a cég az eddig bejelentett kapacitásának a dupláját, közel 85 ezer tonna selejtes, vagy hibás akkumulátort dolgozna fel Bátonyterenyén, amihez a város közelében újabb területeket vásárolt fel. A Népszavaz azt írja, emiatt

Bár a fórumot hivatalosan azért szervezték meg, hogy a lakosság és a döntéshozók között párbeszéd alakulhasson ki, arra sem Nagy-Majdon József, a település fideszes polgármestere, sem Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője nem ment el. A fórum résztvevői viszont abban megállapodtak, hogy jövő péntekre tüntetést szerveznek a gyár elé, hogy így tiltakozzanak a környezetszennyezés ellen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

korea

akkugyár

akkumulátor telepítés

akkumulátorgyártás