Nagyszabású fejlesztések Tatán: megújul az Építők parkja

MTI   
  Megosztom
Nagyszabású fejlesztések Tatán: megújul az Építők parkja

Megkezdődött Tatán az Öreg-tó melletti Építők parkjának felújítása, az önkormányzat pályázati forrásból, 640 millió forint ráfordítással játszótereket, sportpályákat és parkolókat épít a területen - közölte a város polgármestere hétfőn a beruházás helyszínén.

A park felújításával egy időben lefektetnek egy nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető csatornát, amely a park szomszédságában lévő kertvárosi városrészből az Öreg-tóba vezeti az esővizet, mondta el Michl József, Tata polgármestere.

A június végére elkészülő felújítás során egy-egy játszóteret hoznak létre kisebb gyerekeknek és kamaszoknak, valamint egy szabadsúlyos edzésre alkalmas fitneszpályát alakítanak ki.

A labdajátékok kedvelőinek szabványos multifunkciós sportpályát és két kisebb pályát építenek kosárlabdapalánkkal és focikapukkal.

Az autókkal érkezők 97 helyen parkolhatnak és az önkormányzat tervezi a parkolók számának további száz férőhellyel való bővítését, ismertette a polgármester.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tata

park

felújítás