El se hinnéd, mire bukkantak a Hortobágyon: 50 000 forintra rúg a természetvédelmi értéke

HelloVidék   
  Megosztom
El se hinnéd, mire bukkantak a Hortobágyon: 50 000 forintra rúg a természetvédelmi értéke

Tiszakürt határából került elő egy ritka növényfaj, a tekert csűdfű - számolt be róla a Hortobágyi Nemzeti Park a Facebook-oldalán. Ezen a területen eddig még nem észlelték a faj jelenlétét.

Ahogy a szakemberek írják, a faj a folyó menti, a még záródott növényzettől mentes fövenyeken, nyílt homok és iszapfelszíneken fordul elő. A Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet területén jelenleg két helyről ismert, a tiszakürti élőhelyen kívül még Rákócziújfalu közelében van egy hasonlóan kis állomány.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

hortobágy

tekert csűdfű

hortobágyi nemzeti park

ritka növényfaj

ritka növény