Ma sem ússzuk meg szárazon? Térképen mutatjuk, hol várható ma zivatar, de erős szél is érkezik

HelloVidék   
  Megosztom
Ma sem ússzuk meg szárazon? Térképen mutatjuk, hol várható ma zivatar, de erős szél is érkezik

Tovább növekszik csütörtökön a fátyolfelhőzet, majd a nap előrehaladtával az ország egyre nagyobb részére lesz jellemző a napsütés. A fátyolfelhőzet a délkeleti, keleti megyéink fölött vastagszik majd meg, így ezen a területen érdemes csapadékkal is számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint csütörtökön, a nap első felében tovább növekszik a fátyolfelhőzet, amely a délkeleti, keleti megyéink fölött meg is vastagszik, így ott erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt pedig gomolyfelhők képződnek. Északnyugat felé haladva számíthatunk több - de ott sem zavartalan - napsütésre.

Napközben legfeljebb egy-egy zápor lehet, majd késő délutántól, estétől a vastagabb felhők az ország keleti, délkeleti részére szorulnak. A keleti határszélen ezt követően többször eleredhet az eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz az északias szél, mely elsősorban a hajnali órákban kezd el élénkülni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő este 16 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, a kevésbé felhős, szélvédett nyugati tájakon lesz a leghűvösebb.

Ilyen idő várható hétvégén

Pénteken a keleti és az északkeleti tájakon lehet zártabb a felhőtakaró, és itt az eső is eshet, máshol változóan napos-felhős időre van kilátás, de elszórtan futó zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északias szél. Délutánra 21 és 27 fok közé melegedhet a levegő, a tartósabban felhős, esős tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a Dunától keletre lehet felhősebb az ég, a Dunántúlon viszont hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakulhat, de helyenként keleten, északkeleten tartósabb eső is előfordulhat. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A tartósabban esős tájakon 18 és 22, máshol 23 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, elszórtan átmeneti jelleggel zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Délutánonként 23-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés