Kettészakad az ország? Mutatjuk, hol várható jégeső, hol tart ki a kánikula

HelloVidék   
  Megosztom
Kettészakad az ország? Mutatjuk, hol várható jégeső, hol tart ki a kánikula

Az előrejelzések szerint ma túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Késő délutántól, estétől azonban a Dunántúlon és a középső országrészben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok, esetleg felhőszakadások is kialakulhatnak. Néhol heves zivatar sem kizárt nagyméretű jéggel, szélrohamokkal. A déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet többnyire 32 és 40 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati felében pár fokkal hűvösebb lesz az idő. Késő estére 21 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nyugati megyékben már mérséklődik a meleg, arrafelé ma 25 fok alatt várható a napi középhőmérséklet. Keletebbre azonban még mindig 25-27 fok fölött, elsősorban az Alföldön 29 fok körül alakul a napi középérték.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Jöhet a felfrissülés?

Délutánig, késő délutánig nem valószínű zivatar az országban. Ekkortól előbb a Dunántúlon, majd a késő esti órákban már a középső megyékben is

Főként a Dunántúlon heves zivatarokra is alkalmasak a légköri feltételek erősen viharos, károkozó (90 km/h-t meghaladó) szélrohamok, illetve akár 3-5 cm-t elérő, meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Elsősorban a nyugati megyékben az egymást követő zivatarcellákból esély mutatkozik akár 30-40 mm-t meghaladó mennyiségre is egyes helyeken.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

vihar

jégeső

csúcshőmérséklet

kánikula

hőség