Koronavírus: arra kérik az egészségügyi dolgozókat, hogy maradjanak itthon

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: arra kérik az egészségügyi dolgozókat, hogy maradjanak itthon

Az operatív törzs felhívásában az áll, hogy a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Az Operatív Törzs felhívást intézett a kórházak vezetőihez a kormányzati koronavírus-portálon. Azt kérik, hogy az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében.

Arra kérjük a kórházigazgatókat, hogy hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését. Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!

- áll a felhívásban, amit Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere jegyzett.

Hétfő délelőttig a legfrissebb adatok alapján Magyarországon 9 fertőzöttet tartanak számon, 67-en vannak karanténban és 362 mintavétel történt meg a portál tájékoztatása szerint.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

operatív törzs

egészségügy

egészségügyi dolgozó

felhívás