Koronavírus: menyasszonyi ruhák helyett maszkok készülnek a szegedi varróműhelyben

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: menyasszonyi ruhák helyett maszkok készülnek a szegedi varróműhelyben

Az Újszentivánon élő divattervező, Csikós Anikó százszázalékos pamutból készít mosható, fertőtleníthető, többször használható arcmaszkokat. Már több mint két­ezer darab maszkot készített saját költségén.

Csikós Anikó menyasszonyi ruhaköltemények helyett a koronavírus-járvány idején maszkokat készít varrodájában. Az Újszentivánon élő divattervező a Délmagyarnak azt mondta: szegedi műhelyében százszázalékos pamutból készítik a mosható, fertőtleníthető, többször használható arcmaszkokat. Az is kiderült, honnan jött az ötlet:

A férjem húsboltjában sok ember megfordul. Az idősek beszélték, hogy nem lehet jelenleg arcmaszkot kapni, innen jött az ötlet, hogy segítsek. Először csak tíz darab kellett az egyik néninek, majd egyre többen jelezték, szeretnének ők is maszkot

– mesélte Csikós Anikó, aki már több mint két­ezer darab maszkot készített saját költségén. Ezeket a falusiaknak osztogatta el.

Többek között az újszentiváni és a tiszaszigeti polgármester is rendelt tőle nagyobb mennyiségben.

Ősz óta varrónőtanulók oktatásával is foglalkozunk a Horváth Mihály utcai műhelyünkben. Jelenleg online módon tartjuk a kapcsolatot tanulóimmal, de valószínűleg hamarosan be fogom hívni őket. Amennyiben vállalják – természetesen megfelelő védőfelszerelésben –, segíthetnek majd a több ezer maszk elkészítésében

– mondta el a varrónő.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

maszk

arcmaszk

varroda