Koronavírus: menyasszonyi ruhák helyett maszkok készülnek a szegedi varróműhelyben

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: menyasszonyi ruhák helyett maszkok készülnek a szegedi varróműhelyben

Az Újszentivánon élő divattervező, Csikós Anikó százszázalékos pamutból készít mosható, fertőtleníthető, többször használható arcmaszkokat. Már több mint két­ezer darab maszkot készített saját költségén.

Csikós Anikó menyasszonyi ruhaköltemények helyett a koronavírus-járvány idején maszkokat készít varrodájában. Az Újszentivánon élő divattervező a Délmagyarnak azt mondta: szegedi műhelyében százszázalékos pamutból készítik a mosható, fertőtleníthető, többször használható arcmaszkokat. Az is kiderült, honnan jött az ötlet:

A férjem húsboltjában sok ember megfordul. Az idősek beszélték, hogy nem lehet jelenleg arcmaszkot kapni, innen jött az ötlet, hogy segítsek. Először csak tíz darab kellett az egyik néninek, majd egyre többen jelezték, szeretnének ők is maszkot

– mesélte Csikós Anikó, aki már több mint két­ezer darab maszkot készített saját költségén. Ezeket a falusiaknak osztogatta el.

Többek között az újszentiváni és a tiszaszigeti polgármester is rendelt tőle nagyobb mennyiségben.

Ősz óta varrónőtanulók oktatásával is foglalkozunk a Horváth Mihály utcai műhelyünkben. Jelenleg online módon tartjuk a kapcsolatot tanulóimmal, de valószínűleg hamarosan be fogom hívni őket. Amennyiben vállalják – természetesen megfelelő védőfelszerelésben –, segíthetnek majd a több ezer maszk elkészítésében

– mondta el a varrónő.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

maszk

arcmaszk

varroda