Több tízezer szájmaszkot készítenek a diákok: ide viszik először a védőfelszereléseket

MTI   
  Megosztom
Több tízezer szájmaszkot készítenek a diákok: ide viszik először a védőfelszereléseket

Egyre több szakképzési intézmény csatlakozik a múlt héten elindult kezdeményezéshez, amelyben végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlatként maszkokat készítenek, ezzel segítve a koronavírus terjedése elleni védekezést.

A járvány lassítása érdekében a szakképző intézmények oktatói, tanulói saját készítésű eszközökkel segítik a koronavírus terjedése elleni védekezést. Az összefogás jegyében az ITM fenntartásában lévő szakképzési intézmények sorra csatlakoznak a múlt héten elindult kezdeményezéshez, amelyben végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók gyakorlatként maszkokat varrnak.

A centrumok és az iskolák megosztják egymással "jó gyakorlataikat", a technológiai megoldások, szabásminták továbbadásával segítik a többiek munkáját. A Szolnoki Szakképzési Centrumban a 21. századi szakképzés nyújtotta technikai lehetőségekkel élve 3D-s nyomtatóval állítanak elő speciális arcvédő plexit az egészségügyi dolgozók részére. A centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készülő pajzsokat a tanulók kis csoportokban állítják elő.

A kezdeményezéshez más centrumok is csatlakoztak, már folynak a miskolci és szerencsi gyártás előkészületei. Az ITM minden kezdeményezést bátorít a szakképzésben is, amely a járvány elleni védekezést erősíti, a kockázatoknak jobban kitett dolgozók és idősek segítését szolgálja.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány