Bizakodnak a balatoniak: ez lehet a nyári szezon sorsa

MTI   
  Megosztom
Bizakodnak a balatoniak: ez lehet a nyári szezon sorsa

Már készülnek a balatoni szezonra a vendéglátósok, akik szezonálisan tartanak nyitva. A vállalkozók nem elkeseredettek és bíznak benne, hogy június közepére vagy végére már tervezhetnek a nyitással.

Vegyes érzésekkel ugyan, de már készülnek a balatoni szezonra a vendéglátósok, akik szezonálisan tartanak nyitva. A portál információi szerint a Siófok-Szabadifürdőn épülő vízisípálya üzemeltetői azt szeretnék, hogy mire feloldják a korlátozásokat, addigra fogadóképes legyen a sziget. A tulajdonosok egy büfét is működtetnek a parton és annak ellenére, hogy tudják ez a szezon más lesz, mivel az sem kizárt, hogy egy hónapra korlátozódik, továbbr is optimisták.

A vállalkozók nem elkeseredettek és bíznak benne, hogy június közepére vagy végére már tervezhetnek a nyitással, akkor is ha esetleg helyben fogyasztásra és a terasz megnyitására nem lesz lehetőség és csak az ablakon keresztül szolgálhatnak ki. A szezonális üzletek közül természetesen azok vannak jobb helyzetben, akik saját helyet üzemeltetnek, így a bérleti díjjal sincs gondjuk. De akad olyan vendéglátós is, aki szeret improvizálni és úgy nyit majd ki, ahogy a körülmények engedik.

Nincs két egyforma szezon, mindegyik más, ezt is így kell most felfogni

- fogalmaztak.

Tácsik Attila vállalkozó a portálnak elmondta, hogy nagyon koncentrált nyárra számít, mivel szerinte az emberek ki lesznek éhezve arra, hogy végre kimozduljanak és mindezt belföldön tegyék. Az már más kérdés, hogy a vendégek vásárlóereje milyen lesz egy ilyen helyzetben. A munkaerő tekintetében pozitív tendenciát vár, mivel arra számít, hogy a szakképzett szakácsok, felszolgálok, akik külföldön voltak, most itthon helyezkednek el.

A déli parti települések strandjai közül jelenleg egyelőre még több építési területnek számít, hiszen a Magyar Turisztikai Ügynökség által nyújtott támogatásokból most is zajlanak a felújítások. Így a strandok felkészítése ezekben a hetekben Balaton-szerte jellemző.

A strandok felkészítése ezekben a hetekben Balaton-szerte jellemző, mivel a Magyar Turisztikai Ügynökség által nyújtott támogatásokból most is zajlanak a felújítások. A parti területek is készülnek: a siófoki partszakaszt működtető városi cég a vírushelyzetben is megkezdte a hagyományos szezon-előkészületet. A fűnyírások, a parttakarítás, vagy éppen a bejárók karbantartása normál rendben, ütemezetten zajlik annak érdekében, hogy amint a jogszabályok lehetővé teszik, nyithassák a strandokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szezon

balaton

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány