Hihetetlen trükkel verte át az embereket: így csalt a szegedi pénzhamisító

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen trükkel verte át az embereket: így csalt a szegedi pénzhamisító

Egy fénymásolószalonban készíttetett hamis euró és forint bankjegyeket, majd azokkal több helyen is fizetett. Minden alkalommal azt állította, hogy a bankjegymásolatokat gyermekének viszi társasjátékhoz.

Vádat emelt az ügyészség egy szegedi férfival szemben, aki tavaly év végén egy fénymásolószalonban készíttetett hamis euró és forint bankjegyeket, majd azokkal több helyen is fizetett - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán. Szanka Ferenc közölte: a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben többszörös visszaesőként, folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a férfi tavaly december végén, röviddel szabadulása után megjelent az egyik szegedi belvárosi fénymásolóüzletben, ahol

Januárban még kétszer tért vissza az üzletbe hasonló kéréssel, minden alkalommal azt állítva, hogy a bankjegymásolatokat gyermekének viszi társasjátékhoz. A vádlott szegedi és mórahalmi szálláshelyeken álnéven szobát foglalt, majd a bejelentkezéskor előre fizetett a hamis bankjegyekkel a visszajárót euróban és forintban kérve, a szolgáltatásokat ezt követően azonban nem vette igénybe. A férfi emellett még

A férfi január 12-én egy mórahalmi szálláshelyen álnéven próbált szobát kivenni, hamis euró bankjegyekkel fizetve, de a recepciósnak feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni, ezért ellenőrizte pénzt, majd értesítette a rendőrséget - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fénymásoló

hamis bankjegy

pénzhamisítás

csaló