Megdöbbentő: sáros esőt jósolnak Magyarországra, itt a magyarázat

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő: sáros esőt jósolnak Magyarországra, itt a magyarázat

A hétvége folyamán Afrika irányából szaharai eredetű homok érkezik Európa több országa fölé is a magasban uralkodó erőteljes délnyugati áramlás hatására, ez pedig hazánkat sem kerüli el.

Hétvégén szaharai eredetű homok színezheti meg Európa több részén, így Magyarországon is a csapadékot, írja az Időkép. A hétvége folyamán Afrika irányából szaharai eredetű homok érkezik Európa több országa fölé is a magasban uralkodó erőteljes délnyugati áramlás hatására. Többek között Franciaország keleti fele, Észak-Olaszország, Svájc, Németország több tartománya, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország déli tájai fölé is megérkezik a sivatagi homok a magasban, vasárnap pedig a Magyarország fölötti légrétegekben is megtalálható lesz.

Ugyanakkor az érintett területek egyes részein csapadékhullásra is számítani kell.

Ilyenkor a tereptárgyakra barnás-sárgás vízcseppek jutnak, ami "mocskossá teheti" a kinn parkoló autókat, de a tereptárgyakon is jól megfigyelhető az esőcseppekkel érkező homok, mely a víz felszáradása után kiszáradt formában is ott marad.

de hajnalban az Északi-középhegység térségében többfelé ónos esőre van kilátás, viszont ezekkel a cseppekkel is kihullhatnak már homokszemek a légkörből. Ugyanakkor lesznek olyan tájak is hazánktól nyugatra, északnyugatra, valamint északra, ahol havazni fog, így a szaharai homok a hópihéket színezheti el barnás-sárgás irányba, de a pirosas árnyalat is jellemző lehet a szilárd csapadék esetében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

eső

sáros eső

afrika

szahara

homok