Közel egymilliárd forint landolt a szegedi egyetemnél: erre fordítják az elképesztő összeget

MTI   
  Megosztom
Közel egymilliárd forint landolt a szegedi egyetemnél: erre fordítják az elképesztő összeget

Elkezdődött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Petőfi sugárúti oktatási épületének energetikai korszerűsítése. A beruházásra az SZTE 865,117 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

A tervek szerint július végére megvalósuló energetikai fejlesztés során az épület homlokzatszigetelést kap, a külső ajtókat és ablakokat pedig háromrétegű műanyag nyílászárókra cserélik.

A meglévők helyett új, kondenzációs kazánokat állítanak üzembe, indirekt fűtésű melegvíz-tárolót telepítenek, valamint hatékony hőszivattyús rendszert építenek ki. Korszerűsítik a világítást, és bővítik a meglévő napelemes rendszert.

A fejlesztés eredményeképpen csökken az energiafelhasználás, és az épület energetikai besorolása előre láthatóan öt fokozattal javul.

A fejlesztésre kiírt közbeszerzés eredményét ismertető közlemény szerint a csaknem 4300 négyzetméteres hasznos alapterületű épület korszerűsítését a hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. végzi.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

szeged

korszerűsítés

szte