Hatalmas fürdőfejlesztés kezdődik: a cél az ausztriai színvonal!

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas fürdőfejlesztés kezdődik: a cél az ausztriai színvonal!

Bük önkormányzatához megérkezett az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogató okirata arról a 15 millió forintos támogatásról, amellyel a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a fürdő környékének fejlesztését készítik elő – írja a turizmus.com.

Az első körben a támogatás az előzetes megvalósíthatósági tanulmány és az építészeti koncepciótervek kidolgozását szolgálja, amely a fürdő tavaly elfogadott középtávú fejlesztési tervének tartalmi elemeire épül. Az építészeti koncepciótervek már a térben is ábrázolni fogják a fürdő és környékének leendő szolgáltatási funkcióit, épületegyütteseit.

A fejlesztés Bükfürdő, mint egységes turisztikai célpont piaci megújítását szolgálja, amelyben az egyik legfontosabb cél, hogy a magasabb minőség felé tett lépésekkel a fürdő- és szállásszolgáltatások terén is az ausztriai színvonalhoz zárkózzon fel a város és a gyógyfürdő, derül ki a Büki Gyógyfürdő Zrt. és Bük Város Önkormányzata közös közleményéből.

A támogatás által elkészülő koncepcióterveket az engedélyezési tervdokumentáció követi majd, amellyel egy akár 6 milliárdos fejlesztési csomagra pályázhatnak majd, ami Bükfürdő valaha volt legnagyobb fejlesztése lehet.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bük

bükfürdő

turizmus

fejlesztés

támogatás

tervek