Megrohamozzák a látogatók Boldogkőváralját: mutatjuk, miért érdemes elmenni

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozzák a látogatók Boldogkőváralját: mutatjuk, miért érdemes elmenni

2018-ban minden idők legjobb turisztikai idényét zárták Boldogkő várában. A sziklára épített egykori lovagvár sokak vonzó célpontja lett - írja a turizmus.com.

Szárnyal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkő vára: tavaly 85 ezer kiránduló látogatta meg a várat, a településen pedig 3 év alatt megduplázódott a vendégéjszakák száma. A portál szerint a magas látogatottság a kulturális és turisztikai rendezvényeknek köszönhető:

  • 2015 óta Garantált hétvégi programok várják a látogatókat húsvéttól október végéig,
  • számos gasztro-kulturális eseményt tartanak, mint például májusban a bor- és fröccs fesztivált,
  • júniusban az iskolások lepték el a várat osztálykirándulások révén,
  • majd két héten át négyezer tanuló vett részt a várban megtartott történelem órákon és kézműves foglalkozásokon, ahol táncház, íjászat és apródképzés is színesítette a programokat,
  • szeptemberben csülkös-pálinkás nappal várták a vendégeket
  • októberben pedig középkori lovagi várjátékokat tartottak hazai és külföldi lovagrendek képviselőivel, látványos tornával, páncélosokkal és íjászokkal.

Palla Melinda, a vár kulturális menedzsere elárulta, hogy nemrég egy nagyobb szabású program megvalósítását segítő támogatási szerződést írtak alá, melynek keretében a vár belső terei is megújulnak. Mint kiderült, lovagtermet és kiállítótereket fognak kialakítani, kibővítenék a fogadótereket, valamint az infrastruktúrát és a közműveket is fejlesztenék. A menedzser elmondása szerint tovább bővítik a programok listáját és újabb turisztikai szolgáltatásokkal kívánnak erősíteni, mint például egy új kávézóval és egy ajándékbolttal a már meglévő Castrum Boldua középkori étterem mellé.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

boldogkőváralja

utazás

turizmus

boldogkő

vár