Megrohamozzák a látogatók Boldogkőváralját: mutatjuk, miért érdemes elmenni

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohamozzák a látogatók Boldogkőváralját: mutatjuk, miért érdemes elmenni

2018-ban minden idők legjobb turisztikai idényét zárták Boldogkő várában. A sziklára épített egykori lovagvár sokak vonzó célpontja lett - írja a turizmus.com.

Szárnyal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkő vára: tavaly 85 ezer kiránduló látogatta meg a várat, a településen pedig 3 év alatt megduplázódott a vendégéjszakák száma. A portál szerint a magas látogatottság a kulturális és turisztikai rendezvényeknek köszönhető:

  • 2015 óta Garantált hétvégi programok várják a látogatókat húsvéttól október végéig,
  • számos gasztro-kulturális eseményt tartanak, mint például májusban a bor- és fröccs fesztivált,
  • júniusban az iskolások lepték el a várat osztálykirándulások révén,
  • majd két héten át négyezer tanuló vett részt a várban megtartott történelem órákon és kézműves foglalkozásokon, ahol táncház, íjászat és apródképzés is színesítette a programokat,
  • szeptemberben csülkös-pálinkás nappal várták a vendégeket
  • októberben pedig középkori lovagi várjátékokat tartottak hazai és külföldi lovagrendek képviselőivel, látványos tornával, páncélosokkal és íjászokkal.

Palla Melinda, a vár kulturális menedzsere elárulta, hogy nemrég egy nagyobb szabású program megvalósítását segítő támogatási szerződést írtak alá, melynek keretében a vár belső terei is megújulnak. Mint kiderült, lovagtermet és kiállítótereket fognak kialakítani, kibővítenék a fogadótereket, valamint az infrastruktúrát és a közműveket is fejlesztenék. A menedzser elmondása szerint tovább bővítik a programok listáját és újabb turisztikai szolgáltatásokkal kívánnak erősíteni, mint például egy új kávézóval és egy ajándékbolttal a már meglévő Castrum Boldua középkori étterem mellé.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

boldogkőváralja

utazás

turizmus

boldogkő

vár