Megvan a nyertes: ilyen lesz idén az Országtorta! + képek

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan a nyertes: ilyen lesz idén az Országtorta! + képek

2019-ben a Boldogasszony csipkéje lett Magyarország tortája, míg a cukormentes versenyzők között a Kicsi Gesztenye győzött - tette közzé a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

A testület bejelentése szerint idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető címet, a cukormentes torták versenyét pedig Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája versenyt, ahol magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, amelyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén 31 torta közül választották ki a győztes süteményt, két fordulóval. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolás után javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kellett elkészíteniük a tortákat.

Az idei országtorta megalkotója, Tóth Norbert tavaly bronzérmet nyert az alkotásával. A torta neve, a Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezésére utal. A torta összes rétegében megtalálható a málna: egy torta több mint 600 gramm málnát tartalmaz. A rétegek között van egy roppanós, málnával átitatott piskóta, málnás-fehércsokis krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítik.

Budapest, 2019. július 31.
A dunaföldvári Tóth Cukrászda Boldogasszony csipkéje elnevezésű tortája, Magyarország tortája az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én.
MTI/Balogh Zoltán

A Magyarország cukormentes tortáját Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere alkotta meg a Kicsi Gesztenye elnevezésű kreációjával. A torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. A hozzáadott cukor nélkül készült Kicsi Gesztenye szeletenként csupán 14,9 gramm szénhidrátot és 204 kalóriát tartalmaz, így a cukorbetegek számára is jó választás lehet.

Budapest, 2019. július 31.
A szegedi A Cappella Cukrászda Kicsi Gesztenye elnevezésű tortája, Magyarország cukormentes tortája az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2019. július 31-én.
MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában, amelyek listája itt lesz elérhető augusztus 14-től.

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

torta

országtorta

magyarország tortája

ország tortája

augusztus 20

boldogasszony csipkéje

kicsi gesztenye

cukrász

cukrászat