Menzás csirkepörkölt ízű hallé, 4400 forintért? Botrány lett a Szegedi Halfesztiválból

HelloVidék   
  Megosztom
Menzás csirkepörkölt ízű hallé, 4400 forintért? Botrány lett a Szegedi Halfesztiválból

A nagy hagyományokkal bíró Szegedi Halfesztivált az elmúlt években egyre több kritika éri: nem csak a szervezést, hanem az ott kínált ételeket is. Úgy tűnik, ez idén minden eddiginél nagyobb lett a botrány, miután Uj Péter újságíró is kiakadt az nulla gasztronómiai élvezettel bíró, méregdrága halászlén. De a turistákon kívül a helyiek is fel vannak háborodva a színvonaltalan, a gasztronómiai értékeket megcsúfoló rendezvényen - írta a Lelépő.


 


 

Még múlt héten került megrendezésre a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, a Huszár Mátyás rakparton és a Partfürdőn. A hivatalos kommunikáció szerint rengetegen voltak az eseményen és több ezer adag halászlé is elfogyott. A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban szabályosan elszabadultak az indulatok egy bejegyzés alatt. Uj Péter újságíró kritikáját osztották meg, amiben rendkívül erős véleményének adott hangot. Ott volt ugyanis a Szegedi Halfesztiválon, de nem sok köszönet volt benne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

UP (@ujpeter88) által megosztott bejegyzés

Uj Péter tömören így fogalmazott:

„menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból, de a csúcs a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20 000/kilós áron.”

Ahogy Uj Péter második fotóján is látható, egy vegyes hallé 4400 forintba került.

Az újságíró véleményét pedig a helyiek is osztották. Tömegesen írták az elégedetlen hozzászólásokat a helyiek, megosztva saját tapasztalataikat - vette észre a Lelépő.

„Semmi köze nem volt a halászléhez szégyen hogy azért pénzt mertek kérni” – írja Zoltán, aki egy fotót is mellékelt kommentjéhez, rajta egy meglehetősen fura állagú halászlével. Egy idősebb hölgy arról írt, hogy ő már vagy tíz éve nem látogatott ki a halfesztiválra. Ahogy fogalmaz, pont azért, amit az előtte hozzászólók is jeleztek. „Vízben úszó valamint kaptunk” – teszi hozzá a lap.

Istvánnak és a nejének az étele pedig sajnos a kukában landolt. Ők azt javasolják, inkább nevezzék át a rendezvényt moslékfesztiválnak.

Állítólag annyira annyira rossz volt a tapasztalat, hogy tömegesen vették az irányt inkább a helyi halászcsárdák felé.

Műanyag tányérban odadobják a kezedbe azt a forró levest, azzal rossz műanyag kanállal… Ennyiért beültünk a halászcsárdába, ahol kényelmesen elfogyasztottuk a hallevet 4400 forintért, friss kenyérrel, kedves kiszolgálással

– írja az egyik hozzászóló.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

szegedi halászlé

hallé

fesztivál