Új szociális lakhatási formát hoztak létre Eleken: mutatjuk, mitől különleges a program

MTI   
  Megosztom
Új szociális lakhatási formát hoztak létre Eleken: mutatjuk, mitől különleges a program

Új szociális lakhatási formát hoztak létre a Békés vármegyei Eleken: 72, mentális zavarral küzdő ember költözhetett be hat lakóházba.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés vármegyei kirendeltsége az uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban nyert el 630 millió forintot. Ebből hat új építésű lakóházban helyezték el 72 ellátottjukat - házanként 12 embert - Elek belterületén, családi házas városrészben. A házakban kétágyas szobák vannak, három akadálymentesített fürdőszobával, nappalival, étkezővel, konyhával, és nagy zöldterület tartozik mindegyikhez.

A lakók kiköltözése után a Békeliget Integrált Szociális Intézmény Alapszolgáltatási Központját részlegesen felújították. Az épületben megújultak a belső terek, új nyílászárókat építettek be, megtörtént az akadálymentesítés, valamint egy nagy mosodát is kialakítottak. Vásároltak egy 9 személyes gépjárművet is

- közölte Tóth Gábor projektmenedzser.

A telkeket az eleki önkormányzat biztosította a beruházáshoz. Szelezsán György (független) polgármester közölte, a projekt gazdasági szempontból is nagy előrelépés a 4500 lakosú településnek, hiszen a szociális alapszolgáltatások bővülésével újabb munkahelyek is létesülnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békés megye

szociális lakhatási forma

mentális zavar

mentális betegek