Veszélyben a hazai termőföld állapota: mi lesz így a magyar gazdaságokkal?

MTI   
  Megosztom
Veszélyben a hazai termőföld állapota: mi lesz így a magyar gazdaságokkal?

2024. március 20-án a Magyar Talajtani Társaság országos figyelemfelkeltő kampánynapot szervez „A TALAJ ÉLETE – amit egy szelvény el tud mondani magáról” címmel. Lényege, hogy felhívja a figyelmet a termőtalajaink állapotára és fontosságára.

A Társaság talajtanos szakemberei a kampányba bekapcsolódó helyszíneken talajszelvényt ásnak ki, és azokat mindenhol az országban délelőtt 10 órától bemutatják, leírják, mesélnek a talajról, annak működéséről, és természetesen válaszolnak a megjelentek kérdéseire.

Az MTT szeretné, ha minél szélesebb társadalmi kört sikerülne aktivizálni, ezért várja olyan cégek, oktatási és egyéb intézmények, baráti körök, kertbarátok, erdőjárók, lakóközösségek, szakigazgatási intézetek és mezőgazdasági termelők, gazdaságok, és akár az agrármédia képviselőinek jelentkezését, akik fontosnak tartják a talajtani ismeretek terjesztését és a talajtan népszerűsítését.

A program kiemelt célja, hogy élményszerű módon, szakemberektől kapjanak laikusok, érdeklődők olyan információt a talajról, ami ráirányítja a figyelmet annak fontosságára.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar talajtani társaság

kampány

talaj állapota

termőterület

termőföld