Elárulta Lázár minisztériuma: 2024-ben ezek a hazai autópálya-szakaszok épülhetnek meg

MTI   
  Megosztom
Elárulta Lázár minisztériuma: 2024-ben ezek a hazai autópálya-szakaszok épülhetnek meg

Idén még három hazai gyorsforgalmi útszakaszt fognak forgalomba helyezni, ebből kettőt május elején – közölte a Lázár János vezette közlekedési tárca a 444 kérdésére.

Ahogy a 444.hu megírta, a M44-es műszaki átadás-átvétele lezárult ugyan, de a forgalombahelyezési eljárás még folyik, és „a gyorsforgalmi úti szakasz megnyitása 2024. május elejéig tervezett”.

Ennek a néhány kilométernek az a jelentősége, hogy Kecskemét és a Tisza-híd között (a Tiszától Békéscsabáig használható most az M44-es) lerövidíti és, miután két települést is elkerül, felgyorsítja az utat, mint ez az alábbi magas művészi színvonalon megvalósított térképen is látszik (pirossal az átadás előtt álló M44-es szakasz, sárga pöttyökkel a mostani útvonal, aminek alternatívája a 44-es út).

- jegyezte meg a lap.

A minisztérium azt is közölte, hogy idén még két autópálya-szakaszt fognak forgalomba helyezni.

  • A dél-dunántúli M6-os sztráda utolsó szakaszát, a Bóly és országhatár közötti nagyjából húsz kilométert – aminek műszaki adásvétele szintén lezárult már – két ütemben adják át a forgalomnak.
  • Május elejére ígérik a Bóly és Villány közötti nagyjából 13 kilométer forgalomba helyezését, míg az utolsó, Villány és az országhatár közötti szakaszét akkorra, amikorra a horvátok is elkészülnek az onnan Eszék és az ország belseje felé továbbvezető A5-össel (ez 2025 tavaszára várható). Ezt a 88,7 milliárd forintért épülő utat az ÉKM honlapján lévő adatok szerint egyébként idén januárra kellett befejezni.

És lesz még egy forgalomba helyezés idén, várhatóan decemberben: akkorra kell elkészülnie az M85-ös Fertőrákos és Sopron országhatár közötti, a legutolsó, múlt év végi drágulással már 53 milliárd forintba kerülő szakaszának.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópálya

átadó