Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. De vajon mennyire alkalmas ez a jégtakaró például sportolásra?

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. A Velencei-tavon is összefüggő jégtakaró alakult ki, ám ez egyelőre nem alkalmas sportolásra. Tapasztalt korcsolyások szerint legalább még 1-2 fagyos éjszaka kellene, hogy sportolni lehessen itt, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Mivel az elmúlt néhány évben nem fagyott be rendesen a tó jege, most sokan számítottak arra, hogy végre tudnak egyet siklani, de csalódniuk kellett.

ehhez legalább 10 centi vastagságúnak kellene lennie ugyanis. Erre intenek a többi befagyott tónál is. Mivel hamarosan enyhülés jön, nem is lehet számítani arra, hogy összefüggő jégtakaró alakuljon ki és tartósan meg is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

befagyott tó

jég

balaton

velencei-tó

tél

korcsolyázás