Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. De vajon mennyire alkalmas ez a jégtakaró például sportolásra?

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. A Velencei-tavon is összefüggő jégtakaró alakult ki, ám ez egyelőre nem alkalmas sportolásra. Tapasztalt korcsolyások szerint legalább még 1-2 fagyos éjszaka kellene, hogy sportolni lehessen itt, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Mivel az elmúlt néhány évben nem fagyott be rendesen a tó jege, most sokan számítottak arra, hogy végre tudnak egyet siklani, de csalódniuk kellett.

ehhez legalább 10 centi vastagságúnak kellene lennie ugyanis. Erre intenek a többi befagyott tónál is. Mivel hamarosan enyhülés jön, nem is lehet számítani arra, hogy összefüggő jégtakaró alakuljon ki és tartósan meg is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

befagyott tó

jég

balaton

velencei-tó

tél

korcsolyázás