Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyire biztonságos most a befagyott magyar tavak jegén csúszkálni

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. De vajon mennyire alkalmas ez a jégtakaró például sportolásra?

A tartósan hideg napok után befagytak a kisebb tavak, és a nagyobb állóvizeken is megjelent a jég. A Velencei-tavon is összefüggő jégtakaró alakult ki, ám ez egyelőre nem alkalmas sportolásra. Tapasztalt korcsolyások szerint legalább még 1-2 fagyos éjszaka kellene, hogy sportolni lehessen itt, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Mivel az elmúlt néhány évben nem fagyott be rendesen a tó jege, most sokan számítottak arra, hogy végre tudnak egyet siklani, de csalódniuk kellett.

ehhez legalább 10 centi vastagságúnak kellene lennie ugyanis. Erre intenek a többi befagyott tónál is. Mivel hamarosan enyhülés jön, nem is lehet számítani arra, hogy összefüggő jégtakaró alakuljon ki és tartósan meg is maradjon.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

befagyott tó

jég

balaton

velencei-tó

tél

korcsolyázás