Friss kutatás: ezek a növények hatástalanítani tudják a levegőben lévő mérgeket

HelloVidék   
  Megosztom
Friss kutatás: ezek a növények hatástalanítani tudják a levegőben lévő mérgeket

Új szemmel nézhetünk ezentúl a szobanövényekre: túl azon, hogy dekoratívak, egy új tanulmány szerint az egészségünkre is jó hatással lehetnek, ugyanis kiszűrhetik a levegőből a mérgező vegyi anyagokat – akár már néhány óra alatt megtisztíthatják egy helyiség levegőjét a rákot kiváltó toxinoktól, azaz méreganyagoktól.

A Sydney-i Műszaki Egyetem által publikált kutatás kifejti: a különféle szobanövények mixe hatékonyan távolította el a vizsgálat során a kártékony, esetenként rákkeltő szennyező anyagokat. Konkrétan, mint kiderült, a növények mindössze nyolc óra alatt tudják eltávolítani a legmérgezőbb vegyületek 97 százalékát, írja a hvg.hu.

Mint a BGR írja, hasonló megállapításokra korábbi kutatások is jutottak már, sőt, hoztak már létre génmódosított szobanövényeket is, hogy hatékonyabban tudják tisztítani a levegőt.

Érdemes lehet tehát minél több növényt elhelyezni az otthonunk különböző pontjain – amellett, hogy feldobják a helyiségek hangulatát, még a jobb levegőminőséghez is hozzájárulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szobanövények

légtisztítás

levegő

kutatás

tanulmány

méreganyagok