Nem állnak le a strandfejlesztések: a Balaton már a koronavírus utáni időkre készül

MTI   
  Megosztom
Nem állnak le a strandfejlesztések: a Balaton már a koronavírus utáni időkre készül

Idén az üzemeltetőknek, az érintett önkormányzatoknak juttatott vissza nem térítendő támogatással 86 strand - köztük 64 balatoni - újulhat meg, közel 3 milliárd forintos forrásból.

Nem függesztette fel a Magyar Turisztikai Ügynökség a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak. Az MTÜ tájékoztatása szerint a támogatásban részesült projektek esetében a támogatói okiratok megkötése megtörtént, a beruházások előkészítése megkezdődött. A balatoni vízicsúszdák fejlesztésére meghirdetett támogatói felhívás lezárult, a beérkezett támogatási igények feldolgozása folyamatban van, a pályázói kör kiértesítése megkezdődött.

Az MTÜ 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, aminek célja, hogy 2030-ig Magyarország valamennyi szabadvízi strandja megújuljon és európai színvonalúvá váljon. Első ütemben,

A program folytatásaként tavaly országszerte 43 szabadstrand újulhatott meg. Ekkor 30 balatoni strand mellett a Dunakanyar és a Tisza-tavi szabadstrandok is lehetőséghez jutottak, több mint 4,4 milliárd forintnyi hazai forrásból.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke azt nyilatkozta: van, ahol már meg is kezdődtek a tervezett, többnyire alapinfrastruktúra-fejlesztést tartalmazó, elsősorban a régi vizesblokkok megújításáról szóló beruházások, amelyeknek év végig kell elkészülniük.

Nyári szezon biztosan lesz előbb-utóbb, a Balaton már a vészhelyzet utáni időkre készül, amikor belföldi turisták dömpingjére lehet számítani

- fogalmazott.

A csúszdafejlesztések jó része várhatóan már csak jövőre tud megvalósulni, hiszen ezek esetében még hátravan a támogatási szerződések megkötése és a közbeszerzések lebonyolítása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

strandfejlesztés

turizmus

balaton

dunakanyar

tisza

tisza-tó

velencei-tó