Koronavírus-gócpont lett ez a vidéki város: megugrott a magyar fertőzöttek száma

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-gócpont lett ez a vidéki város: megugrott a magyar fertőzöttek száma

A tisztifőorvos szerint Pápán már betegséggócról kell beszélni. Szerdán 33 új regisztrált esettel nőtt a magyar koronavírus-fertőzöttek száma - ennyi új beteg május közepe óta nem volt.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy idősotthonban és óvódában is találtak koronavírus fertőzöttet Pápán.

Akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, most karanténban vannak, a polgármester szerint a 23 óvodás közül egyik sem betegedett meg. Az óvoda és az idősotthon egy-egy fertőzött dolgozója egyaránt részt vett a Hit Gyülekezete rendezvényén, hangzott el az RTL Klub híradójában.

A tisztifőorvos szerint Pápán már betegséggócról kell beszélni. A legfrissebb, augusztus 7-i adatok szerint 24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel 4621 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 602 főre emelkedett, 3464-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 555 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 72 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Arról is írtunk, hogy a siófoki kórház belgyógyászatán egy beteg és egy ápoló tesztje pozitív lett, illetve az esztergomi Suzuki-gyárban is találtak két fertőzött dolgozót.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

gócpont

pápa

fertőzés

teszt